RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Enron-boss meldte seg

Sist oppdatert:
Konsernsjefen i skandalombruste Enron, Jeffrey Skilling (50), overga seg torsdag, og kan vente seg tiltale i nær framtid.

Skilling møtte opp på FBIs kontor i Houston sammen med seks advokater tidlig torsdag morgen. Han ble pågrepet og påført håndjern straks han meldte seg.

Ifølge lokale TV-kanaler er Skilling siktet for bedrageri og medvirkning til juks i bokføringen i det store selskapet, som gikk over ende i 2001, melder NTB-Reuters-AFP.

Skilling har vært under politietterforskning i to år. Han sluttet i kraftgiganten bare en måned før konkursen rammet selskapet.

Skillings advokat, Bruce Hiler, han gjentatte ganger sagt at hans klient ikke har gjort noe galt, og at han bare stolte på sine underordnede, advokater og revisorer.

Da Enron-boblen brast i desember 2001 viste det seg at kraftgigantens toppledelse bevisst hadde manipulert regnskapene og blåst opp fortjenesten for å fremstå som mer attraktiv i aksjemarkedet.

I etterkant av Enron-avsløringene ble også flere andre amerikanske storkonserner tatt for regnskapsjuks.

Styreformann og Bush-venn Kenneth Lay og konsernsjef Jeffrey Skilling er foreløpig spent på pinebenken av påtalemyndigheten.

Etterforskernes taktikk har vært å samle beviser mot toppene etterhvert som sjefene lavere ned i systemet domfelles.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere