RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er dette en båt?

Sist oppdatert:
Eller er det et fly? WallyPower 118 er uansett blant de mest vanvittige farkostene som finnes. Se videoen her.

Se videoen av WallyPower 118 på vannet her.

Flere bilder nederst i artikkelen.

Ved første øyekast kan man lure på WallyPower egentlig er en båt. Det 36 meter lange monsteret har et utseende som gjør at man ikke ville bli helt overrasket om den hadde dukket under havoverflaten som en ubåt. Eller foldet ut vingene, satt opp farten og flydd av sted.

Over 10.000 ville hester
Monaco-verftet som står bak Wally-båtene garanterer imidlertid at dette er en båt. Som riktignok har en del egenskaper som ikke andre båter kan skilte med. Vi kan jo begynne med det mest ekstreme: Den veier 95 tonn. Og den kan komme opp i 60 knop. 95 tonn i 60 knop – det skal nesten ikke være mulig. Med mindre du har fem motorer, hvorav to av dem turbinmotorer, på til sammen 10.500 hester.

Om den ikke kan fly er det helt sikkert er lett å miste bakkekontakten om bord i WallyPower. Båten har en gedigen spisegruppe på akterdekket, en enorm salong og en spise, tja spisesal under glasstaket, seks lugarer under dekk og et enormt utvalg elektroniske effekter å leke seg med i cockpiten.

Usynlig båt
Ved å trykke på en knapp kan du for eksempel få store deler av interiøret til å forsvinne ned under dekk, eller folde ut dansegulv av en badeplattform. Foran på dekk ligger alt fortøyningsutstyret skjult. Og ved hjelp av coatingen med kamelloneffekt reflekterer båten omgivelsene og blir dermed vanskelig å få øye på.

Men med en båt, som koster flere hundre millioner – hvor kommer denne trangen til å gjemme seg? En av grunnene, utover å kunne skryte av det til vennene sine, kan være å understreke den minimalistiske stilen. 118 fots minimalisme høres motsetningsfylt ut i seg selv. Men ta en titt under dekk og du skjønner hva jeg mener.

Her finnes ikke én millimeter overflødig krimskrams. Ingen bilder i hovedlugaren, bare en diger dobbeltseng, en enorm flatskjerm og masse skapplass. Ingen artige broderier på håndklærne i de mange badene. Og i byssa er alt utstyret skjult bak glatte flater i børstet stål. Foran på dekk finnes bare to enorme sofaer og et digert spisebord. Som selvsagt kan heises opp og skjules under soltaket.

Usmaklig eller fantastisk?
Jo da, WallyPower er en båt. Og de som har bygget den har også tenkt at den skal gå i vannet som en båt. Skroget er laget for å skyve unna mest mulig vann, for å gi minst mulig motstand, og gi best mulig lydisolasjon for de om bord.

Men hvem er det egentlig som kjøper en så spesiell båt? Vanskelig å si. For noen er hele greiene sikkert usmakelig. For andre er dette den ultimate drømmen. Men at den tiltrekker seg oppmerksomhet er det ingen tvil om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere