RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er din laptop verdt millioner?

Sist oppdatert:
En gjennomsnittlig bærbar datamaskin inneholder data verdt rundt seks millioner, og noen så mye som 58 millioner.

Sikkerhetsfirmaet Symantec slapp fredag en rapport som hevder at en gjennomsnittlig bærbar datamaskin har data til en verdi av seks millioner kroner. I noen tilfeller kan datamaskinene ha verdier for opp til 58 millioner kroner.

6 milliarder ligger i drosjen
Tidligere har undersøkelser gjort i Storbritannia vist at rundt 10.000 bærbare datamaskiner legges igjen i britiske drosjer hvert år.

Skal vi tro undersøkelsen fra Symantec betyr det at data for rundt 165 millioner kroner kommer på avveie hver dag bare i Storbritannia.

- Det er alarmerende at bedriftsledere har mobile enheter som inneholder data med så høy verdi, og at så lite blir gjort for å beskytte denne informasjonen, sier Lindsey Armstrong i Symantec til Cnet News.

Informasjonen bør trolig tas med en klype salt fordi Symantec er interessert i å selge sine sikkerhetsløsninger, og dermed neppe er upartisk.

Kan få store konsekvenser
En undersøkelse gjort av FBI viser at rundt halvparten av bedriftene har hatt bærbare datamaskiner eller andre mobile enheter frastjålet i løpet av 2005.

Datterselskapet til American Express, Ameriprise Financial, sa på onsdag at tyveriet av en bærbar datamaskin hadde ført til at sensitive data om 230.000 kunder og rådgivere hadde kommet på avveie.

Verdi i e-post
Symantec-rapporten viser at bare 42 prosent av bedriftene automatisk tar sikkerhetskopi av ansattes e-post, hvor mesteparten av den sensitive informasjonen skal være lagret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere