RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er ikke godkjent

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Januar er den store slankemåneden, og nå satser slankeindustrien ekstra hardt for å kapre nye kunder. De fleste reklamerer med at leger anbefaler produktet, men det stemmer nesten aldri.

I Norge er det kun to slankemidler som er godkjent som legemidler av Statens legemiddelverk, men det er mange som later som om de selger godkjente legemidler.

Onsdag skrev TV 2 Nettavisen om «Legens vidunderkur for overvektige» . Den såkalte vidunderkuren markedsføres fortsatt som et seriøst legemiddel, selv om slankepillen egentlig kun består av aspargespulver.

«Legens vindunderkur for overvektige» er slettes ikke alene om å være useriøs. I siste utgave av postordrekatalogen Kuppong-magasinet reklameres det også for «Hyllebær Karbo-Blokk». Dette produktet er ifølge reklamen medisinsk dokumenter som et trygt slankemiddel. Men er produktet godkjent som legemiddel? Nei.

Det er heller ikke noen av de ti slankeproduktene som selges på nettstedet slankestedet Nettkost.

De legemidlene som er godkjent i Norge heter Xenical og Reductil. Disse merkene vil du neppe finne reklame for i postkassen din, de har nemlig forbud mot markedsføring.

Og Statens legemiddelverk har ikke bare godord om de to produktene. Xenical gir så små utslag at den ikke kan sies å gi en vesentlig helseforbedring for overvektige pasienter, mener Statens legemiddelverk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere