RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ericsson mest miljøvennlig

Svenske Ericsson knuser erkerival Nokia i kampen om å være mest miljøvennlig. Ericsson har større CO2-utslipp, men til gjengjeld er selskapet klar over det.

Det er Sveriges Naturskyddsförenings magasin Svensk Natur som har laget en liste over ulike selskapers CO2-utslipp og hvilke tiltak de gjør for å redusere utslippene.

I listen har Svensk Natur satt to og to selskaper i samme bransje opp mot hverandre. Kampen mellom Nokia og Ericsson endte med klar seier til den svenske teleprodusenten.

"Ericsson vinner til tross for at deres klimaindikator er betydelig høyere enn hos Nokia. Men Ericsson har bedre kontroll på sitt totale utslipp. Begge arbeider med transporten og skal spare energi. Men det er merkelig at ikke Nokia kan gi en bedre redegjørelse for sin transport", skriver konsulentfirmaet Green Index i sin rapport.

Det er denne rapporten som har dannet grunnlaget for rangeringslisten.

Green Indeks har også vurdert de norske oljeselskapene Statoil og Norsk Hydro opp mot hverandre. Norsk Hydro nektet å stille til intervju med Green Index. I rapporten omtales Hydro som "oppsiktsvekkende" tåkete i sin rapportering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere