RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ericsson-revisor nekter å skrive under

Sist oppdatert:
Den svenske mobilgiganten Ericsson etterforskes av Økokrim. Nå nekter selskapets revisor å skrive under revisorrapporten.

En av Ericssons sentrale revisorer, Carl-Eric Bohlin i revisjonsselskapet Øhrlings PricewaterhouseCoopers, nekter å sette sitt navn på revisjonsberetningen. I stedet har Bohlin gått til det uvanlige skritt å la sin kollaga Jeanette Skoglund fra samme firma skrive under.

Etterforskes

Årsaken skal være en pågående etterforskning i regi av svenske økokrim-myndigheter. Økokrim mener Ericsson vanskeliggjør skattemyndighetenes undersøkelse av utbetalinger selskapet gjorde i 1998 og 1999. Det er avisen Dagens Nyheter som skriver dette.

Bohlin har oppgitt ”personlige årsaker" til at han ikke signerer selv, men sier likevel dette til Dagens Nyheter:

- Jeg kan bekrefte at etterforskerne har vært i kontakt med meg og at det er en av årsakene til min beslutning, sier Bohlin til Dagens Nyheter.

Bohlin har vært revisor i Ericsson i 14 år.

Holder hemmelig

Etterforskningen gjelder vel tre milliarder kroner som Ericsson betalte til såkalte handelsagenter i forbindelse med ordre på telekommunikasjonssystemer i 1998 og 1999.

Ericsson har nektet å redegjøre for hvor deler av disse pengene har gått. Økokrim mener Ericsson vanskeliggjør skattemyndighetenes kontroll av selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere