RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ernst & Young får ramsalt kritikk

Sist oppdatert:
Kredittilsynet er alt annet enn fornøyd med den jobben revisorene i Ernst & Young gjorde i konkursrammede Sponsor Service. Nå får revisjonsselskapet beskjed om å skjerpe seg.

Sponsor-general Terje Bogen og hans medarbeidere ble beskyldt for å ha blåst opp inntektssiden i regnskapene til Sponsor Service før selskapet gikk konkurs. Beskyldningene førte blant annet til at Kredittilsynet foretok et stedlig tilsyn hos Ernst & Young, som hadde revidert selskapene til Sponsor Service.

"Sterkt kritiske merknader"

Mandag forelå den endelige konklusjonen. I et sju sider langt brev til Ernst & Young og statsautorisert revisor Erland Stenberg, kommer Kredtittilsynet med uvanlig sterk kritikk mot revisorene.

”Kredittilsynet finner at de forhold som er konstatert, gir grunnlag for sterkt kritiske merknader til revisjonen av årsregnskapet til Sponsor Service ASA for 2001”, heter det i brevet til Ernst & Young.

- Revisjonen har ikke vært tilstrekkelig, og den har i for stor grad basert seg på de opplysningene ledelsen selv har gitt, opplyser avdelingsdirektør Anne Merethe Bellamy i Kredittilsynet til TV 2 Nettavisen.

- I tillegg mener vi at kvaliteten på dokumentasjonen av regnskapsopplysningene ikke har vært tilstrekkelig, tilføyer hun.

Må skjerpe seg

Nå får Ernst & Young beskjed om å skjerpe seg. Kredittilsynet varsler samtidig at de vil følge revisjonsselskapet ekstra nøye i tida framover.

- De må justere kursen, og innrette seg etter de påpekningene vi kommer med. Vi foretar oss ikke noe mer i denne omgang, men det kan være aktuelt å vurdere dette etter hvert, og blant annet være spesielt oppmerksom på revisjonsselskapet og oppdragsansvarlige revisor, sier Bellamy.

Ifølge avdelingsdirektøren legger Kredittilsynet til grunn at Ernst & Young vanligvis gjør en like god jobb som sine konkurrenter.

-Vi har ingen grunn til å tro at dette ikke er noe annet enn et enkelttilfelle, framholder Bellamy.

Ernst & Young har tidligere gått ut og avvist kritikken fra Kredittilsynet og andre i Sponsor Service-saken.

Trumfkort?

Kredittilsynet er landets øverste tilsynsmyndighet i regnskapsspørsmål. Den ramsalte kritikken fra Kredittilsynet kan derfor bli et viktig trumfkort for saksøker i et eventuelt rettsoppgjør i kjølvannet av Sponsor Service-konkursen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere