RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ESA gransker norsk miljøsatsning

Sist oppdatert:
Eftas overvåkningsorgan ESA mistenker Norge for å gi for mye statsstøtte til utviklingen av miljøvennlig energi som vind- og solkraft.

ESA lurer på om forurensende energi møter urimelig hard konkurranse fra såkalte Enøk-tiltak og satsning på vind- og solkraft i Norge, skriver Nationen.

I forrige uke besluttet overvåkningsorganet å etterforske den norske statsstøtten til energi-sparetiltak og vind- og solkraft.

ESA frykter at Norge kan har brutt EU-traktaten ved å gi et konkurransefortrinn til den miljøvennlige energien. Det er særlig den løpende driftsstøtten til vind- og solkraftprosjekter som bekymrer ESA.

- Statsstøtteregelverket åpner for investeringsstøtte for å dra i gang prosjekter for alternative energikilder, for eksempel vind- og solkraft. Men vind- og solkraft har lavere driftskostnader enn konvensjonelle energikilder. Derfor tilater ikke ESAs retningslinjer for statsstøtte løpende driftsstøttet til slike prosjekt, sier ESAs informasjonssjef Tor Arne Solberg-Johansen.

Han mener alternativ energi må konkurrere på lik linje med tradisjonell energi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere