RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlengtet faks til Øye

Sist oppdatert:
Finansplayboy Thomas Øye hevder han har mottatt dokumentasjonen som frir ham fra mistanken om bounndragelse. Men bobestyreren har fortsatt ikke sett den.

I helgen skrev Finansavisen om en konto med 250.000 dollar som bærer Øyes navn i karibiske Barrington Bank på Antigua. Pengene er helt ukjent for Øyes bostyrer, som har mottatt krav på over 100 millioner kroner etter finansmannens konkurs i fjor.

Hele mandag ventet Øye på en faks fra banken som angivelig avkrefter disse opplysningene.

- Ja, faksen fra banken har kommet, men jeg har selv ikke sett den. Han bare leste den opp for meg, og der sier banken at det ikke er opprettet noe konto i Øyes navn, eller at Øye noen gang har hatt penger i banken, sier Thomas Øyes advokat, Geir Lippestad til TV 2 Nettavisen.

Lippestad sier Øye har oversendt faksen til Øyes bostyrer, advokat Aksel O. Hillestad. Men Lippestad er usikker på om Øye sendte den onsdag kveld eller torsdag morgen.

TV 2 Nettavisen snakket med bostyrer Aksel O. Hillestad torsdag morgen om lag klokken 10. Da hadde han fortsatt ikke sett noe til faks fra Thomas Øye.

- Men hvis den har kommet så er jo det fint, sier Hillestad.

Hillestad utelukker imidlertid ikke at faksen kan ha ankommet advokatfirmaet Arntzen de Besche, men at den foreløpig ikke er kommet ham i hende.

- Hva gjør du hvis du ikke mottar faks?

- Det naturlig for boet å prøve å undersøke dette på alle måter vi har mulighet for. Boet har plikt til å melde om eventuelle straffbare forhold, men jeg går ut i fra at politiet også leser aviser, sier advokat Aksel O. Hillestad.

Økokrim vil ikke opplyse om de har innledet etterforskning mot Thomas Øye.

- Slike spørsmål besvarer vi aldri, med mindre denne informasjonen er allment kjent, sier Økokrims nestleder, Erling Grimstad, til TV 2 Nettavisen.

En Oslo-advokat med bred erfaring fra bobehandling sier - på generelt grunnlag - at han ikke nødvendigvis ville slått seg til ro med faksen fra den karibiske banken.

- Uttalelsen fra banken kan være korrekt, men den kan også være diktert av kunden, muligens for å dekke over en eventuell lekkasje fra ansatte i banken. Det er mindre grunn til å feste lit til en uttalelse fra en bank i et skatteparadis, enn en bank i den vestlige verden. Dette fordi skatteparadisene ikke har sluttet seg til internasjonale avtaler for bekjempelse av økonomisk kriminalitet. I mange tilfeller vil slike banker la hensynet til kundens interesser gå foran en norsk bobestyrer, sier advokaten som ønsker å uttale seg anonymt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere