RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU diskuterer krisepakke

(EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
Flere europeiske ledere skal diskutere den globale finanskrisen under et hastemøte i Paris lørdag.

Storbritannias statsminister Gordon Brown, Frankrikes president Nicolas Sarkozy, Italias statsminister Silvio Berlusconi og Tysklands forbundskansler Angela Merkel skal delta på møtet sammen med presidenten for EU-kommisjonen og den europeiske sentralbanksjefen.

Hensikten med møtet er å komme fram til en enighet om hvordan EU skal håndtere den globale finanskrisen, melder BBC.

Stor uenighet
Men allerede før møtet har det vært uenigheter om hvorvidt EU skal bidra med en egen krisepakke for å stabilisere markedet.

Flere europeiske land stiller seg kritisk til statlige regulering av finansmarkedet, og Sarkozy har allerede avvist forslaget om en redningsplan på 300 milliarder euro, noe som tilsvarer 2490 milliarder kroner.

Reddet flere banker
Storbritannia har allerede reddet bankene Bradford og Bingley fra kollapset etter å ha skutt inn14 milliarder pund, noe som tilsvarer 150 milliarder kroner. I tillegg måtte myndighetene i Belgia, Luxemburg og Nederland ut med ni milliarder pund, som utgjør 96 milliarder kroner, for å redde Fortis bank.

Representantenes hus i USA vedtok fredag en redningsplan på 700 milliarder dollar, som utgjør 4000 milliarder kroner, som har til hensikt å kjøpe opp råtne boliglån for å gjenskape tilliten i markedet. President George W. Bush signerte lovforslaget senere samme dag.

Les også: Redningspakken skulle vært «norsk»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere