RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EU krever dyrere laks i butikkene

- De eneste som taper på høyere laksepriser er forbrukerne, argumenterer EU-toppen. Nå vil han skremme Norge til å selge laksen dyrere.

EU-toppen Fritz Harald Wenig leder Europa-kommisjonens egen avdeling for handelshindrende tiltak. Nå angriper han de norske lakseprisene, og mye tyder på at han liker jobben sin.

Wenig har møtt den norske laksenæringen under laksedagene på Hell, og der slo han hardt fra seg, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg elsker Norge og er glad for å være her. Jeg er en del av den store laksefamilien og er veldig glad i laks. Jeg synes dere er modige i kampen for egne interesser, men modighet er ikke nok. Vikingene var også modige, men i dag er det ingen vikinger igjen, sa Wenig.

Han vil ha høyere laksepriser i EU, og klager over at de norske lakseprisene ødelegger for den skotske og irske næringen.

- Jeg forstår ikke hva som er så ille med at dere får mer betalt gjennom minstepriser, de eneste som tape er forbrukerne som må betale noe mer. For meg ser et forsalg om minstepris ut som paradis, mens vi nå er på Hell, sa Wenig

EU-toppen ønsker å invitere den norske laksenæringen til fredssamtaler.

- Jeg inviterer dere til nye samtaler. Fredsavtaler har sin pris, men det er bedre enn den langvarige krigen dere får hvis vi ikke blir enig i løpet av noen uker, sa Wenig før han avsluttet med en aldri så liten trussel.

- Dere tar en stor risiko hvis dere ikke blir enig med meg om rimeligere begrensinger. Jeg er sikker på at dette er en kamp vi ikke taper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere