RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)

EU-topp ler av Bondevik

Sist oppdatert:
EU-toppen Fritz-Harald Wenig ler av Kjell Magne Bondeviks trussel om å klage EU inn for Verdens handelsorganisasjon i laksestriden.

Fritz-Harald Wenig, som er direktør i EU-kommisjonens handelsdirektorat, går hardt ut mot Norges klage på EU til Verdens handelsorganisasjon, WTO.

– Jeg har ikke kunnet sove de siste to ukene på grunn av denne trusselen. Lykke til, sier Wenig, med ironi i stemmen, til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Viktig for Norge
Det var før helgen Kjell Magne Bondevik gjorde det klart at Norge ikke vil finne seg i EUs planer om å hindre norsk lakseeksport, og at man bringer saken inn for Verdens handelsorganisasjon, WTO.

Bondevik gjorde det klart at dette er en viktig sak for Norge, og truet også med mottiltak i form av handelshindringer på EU-varer.

EU-kommisjonen mener Norge dumper lakseprisen for å utkonkurrere skotske og irske lakseoppdrettere, og planlegger å innføre en straffetoll på 16 prosent.

- Stor enighet
Fra norsk side mener man laksestriden viser ren proteksjonisme fra EU, og det har også haglet med beskyldninger om at EU har manipulert tallene som ligger til grunn for saken.

Wenigs uttalelser i Danmark kommer fordi det i dette landet er stor motstand mot straffetiltakene mot norsk laks, fordi dette truer rundt 2.500 danske arbeidsplasser i industrien som foredler norsk laks.

Wenig hevder imidlertid at det er stor enighet internt i EU.

– Vi rådførte oss med medlemslandene om dette for to uker siden. Vi har solid flertall. Det nordmennene har gjort, er ikke pent, sier Wenig til Ritzau.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere