RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Europa ned - Oslo opp

Europeiske børser åpner negativt mandag morgen, men en stigende oljepris sender Oslo Børs motsatt vei.

Oljeprisen stiger både for norske og amerikansk olje, og nordsjøoljen handles mandag morgen for 55,31 dollar fatet - opp en drøye halvprosent sammenlignet med fredag.

Hovedindeksen på Oslo Børs er etter femten minutters handel opp 0,25 prosent til 305,40 poeng. I Europa faller DAX-indeksen med 0,14 prosent, CAC40 med 0,11 prosent og FTSE med 0,11 prosent.

I Asia sluttet Nikkei-indeksen i natt ned 0,28 prosent.

I Oslo er det naturlig nok de oljerelaterte aksjene som stiger. Norsk Hydro og Statoil er opp henholdsvis 0,39 prosent og 0,70 prosent.

Frontline-aksjen er klokken 10.20 opp med 0,36 prosent, men den har også vært i netagivt territorium mandag morgen. Selskapet presenterte resultatet for 3. kvartal mandag morgen, og aksjemarkedet har kanskje problemer med gjøre seg opp en bastant konklusjon.

Til TDN Finans sier en megler at Frontline-resultatet var skuffende dersom man justerer for gevinsten fra salg av skip. Samtidig påpeker han at Frontline drar nytte av den generelle prisoppgangen på oljerelaterte aksjer.

Krigen om Opticom vil ganske sikkert sette sitt preg på Oslo Børs også mandag. Aksjen er i åpningsminuttene opp 6,32 prosent.

Også i Norsk Vekst er det strid mellom aksjonær-grupperinger, men aksjen er ennå ikke omsatt på Oslo Børs mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere