RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Europas gladeste børs

Sist oppdatert:
Verdiene øker på Oslo Børs i motsetning til de andre verdipapirmarkedene i Europa.

Mens resten av Europa faller er hovedindeksen i Oslo opp 0,12 prosent til 204, 59 poeng.

Både Statoil og Norsk Hydro la på seg rundt en prosent som følge av stigende oljepris. Men utpå ettermiddagen falt begge tilbake.

- Det europeiske markedet har trukket ned i ettermiddag og det påvirker Oslo Børs noe. Markedene er bekymret over oljeprisutviklingen etter den relativt markante oppgangen de siste dagene, og det er med på å trekke børsene noe ned, sier en megler til TDN Finans.

Yara-aksjen er blant dagens vinnere. Aksjen stiger 3,6 prosent og handles nær all-time-high. Yara steg på oppadgående urea-priser, spekulasjoner rundt europeiske tollbarrierer og positive kommentarer fra Fondsfinans.

Tandberg Data stiger nesten 6 prosent etter en OEM-avtale med IBM om levering av en ny generasjon båndbaserte lagringsprodukter.

- Dette er en kontrakt som er kjempestor for oss og veldig viktig for å befeste oss i markedet fremover, sier konsernsjef Gudmundur Einarsson i Tandberg Data til TDN Finans.

Aker Yards er tirsdag opp 6,60 prosent til 105,00 kroner.

Orion Analyse tok mandag inn Aker Yards i sin modellportefølje, blant annet fordi selskapet ansees for å være det billigste de billigste aksjene i analysehusets selskapsunivers

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere