RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ex-datter kjøper AT&T

Sist oppdatert:
SBC Communications blar opp rundt 100 milliarder kroner for AT&T, selskapet det en gang ble skilt ut fra.

Oppkjøpsryktene begynte å svirre allerede før helgen, men først i går ble partene enig om en foreløpig avtale. Den innebærer at SBC kjøper AT&T for 15 milliarder dollar i aksjer og en milliard dollar i kontanter.

Dersom avtalen, som ventlig vil møte motstand fra konkurransemyndighetene, blir endelig vedtatt, betyr det at det SBC vil ta opp kampen med Verizon om lederposisjonen i det amerikanske markedet.

Ironisk nok er det en «baby-bell» som inntar den posisjonen. På begynnelsen av 80-tallet tvangsoppdelte amerikanske konkurransemyndigheter AT&T i åtte selskaper; syv mindre regionsselskaper, kjent som «baby-bells», og et nasjonalt selskap, «Ma Bell». Nå er det altså en av «the babies» som sluker sitt eget opphav.

SBC, ledet av Ed Whiteacre, har de siste 10-15 årene drevet en svært aggressiv oppkjøpspolitikk. Selskpet har også vært inne i Norden og Norge, via TeleDanmark.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere