RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ex-direktør utlevert fra Frankrike

Sist oppdatert:
Den tidligere direktøren og gründer av Pickupcat Dag Aavitsland er utlevert fra Frankrike etter begjæring fra Økokrim.

Aavitsland kommer til Norge seks år etter at saken mot ham begynte å rulles opp. I 1999 anmeldte Kredittilsynet Aavitsland til Økokrim, og etterforskningen endte med tiltalte i 2002. Men tiltalen ble aldri forkynt, siden Aavitsland i mellomtiden hadde emigrert til Frankrike, skriver Dagens Næringsliv.

Pickupcat var et av de heteste investeringsobjektene i det unoterte aksjemarkedet på slutten av 90-tallet. Selskapet hadde planer for et helt nytt skipskonsept, men dette ble aldri realisert.

Bakgrunnen for tiltalen mot Aavitsland, er at han i 1998 sendte melding til selskapets aksjonæærer om at selskapet hadde undertegnet en avtale som ville gi selskapet betydelige lisensinntekter de kommende årene. I tillegg varslet Aavitsland om at selskapet hadde fått inn nye hardt tiltrengte penger. Ingen av delene viste seg å være riktig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere