RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få kvinner med høyere utdannelse i fast jobb

En ferske undersøkelse fra Aetat viser at menn med høyere utdannelse har nesten dobbelt så stor mulighet for fast ansettelse som kvinner med samme bakgrunn.

Undersøkelsen viser at kvinner med høy utdanning er overrepresentert blant de midlertidig ansatte. Dette gjelder særlig kvinner med høyere utdanning over fire år, hvor hele 56 prosent er ansatt i midlertidige stillinger, skriver Universitas.

Til sammenligning er bare 32 prosent av menn med like lang utdannelse midlertidig ansatt.

Underdirektør ved Aetats analyseavdeling Hans Kure mener ulikhetene skyldes at kvinner i større grad velger deltidsyrker, eller yrkesgrupper med flere midlertidig ansatte. Kvinner ønsker ofte å arbeide innenfor undervisnings- og helsesektoren, der det er vanlig med slike stillinger.

Også familieforhold er noe av årsaken til at kvinner i større grad enn menn velger midlertidige- eller deltidsstillinger.

Likevel er det større arbeidsledighet blant menn, og i mannsdominerte yrker.

Likestillingsombud Kristin Mile tror ikke grunnen til midlertidige ansettelser er avhengig av kjønn, men ønsker seg flere kvinner i faste stillinger. Hun forklarer faktumet med at kvinner søker arbeid i offentlig sektor, der budsjettene er små.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere