RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få Lånekasse-svar på SMS

Sist oppdatert:
Nå vil Lånekassen opplyse studenter om behandlingstid, manglende opplysninger og utfall av lånesøknader. I tillegg får du beskjed når pengene er inne på kontoen din.

Det er i første omgang studenter ved Universitetet i Oslo, Handelshøyskolen BI i Sandvika, Høgskolen i Lillehammer og alle studenter i utlandet som får tekstmeldingene, opplyser Lånekassen i en pressemelding.

Fra neste år skal alle studenter kunne motta tjenesten, som er gratis.

- Vi er opptatt av at studentene skal vite når de får pengene sine. SMS-meldingene vil både gjøre det mulig for studentene å få pengene sine raskere, og de vil få informasjon om hvor lang tid de må vente, forteller underdirektør Ingunn Cowan i Lånekassen i meldingen.

For å motta SMS må du oppgi mobilnummeret ditt på søknaden eller på nettsidene til Lånekassen.

Alle vil få SMS om svar på søknad og at pengene er satt inn på konto. I tillegg får studenter med manglende opplysninger på lånesøknaden sin en melding, så de raskt kan rydde opp i saken.

Cowan understreker at Lånekassen ikke vil sende ut taushetsbelagt informasjon på SMS.

Den nye meldings-tjenesten er en del av moderniseringen av Lånekassen. Studenter har nå mulighet til å søke om støtte på nettet, og enkelte kan signere for studielånet elektronisk. I tillegg har Låneklassen opprettet ulike selvbetjeningsløsninger på sine nettsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere