RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få maks ut av sparepengene

Sist oppdatert:
Bankene har satt ned renten på sparekontoen i takt med fallende styringsrente fra Norges Bank, men forskjellene er store. Her finner du de beste tilbudene.

Den rekordlave renten er ikke like attraktiv for dem med penger på bok, som for dem med boliglån. For ett år siden kunne bankene friste med rundt syv prosent i rente på sparekonto, mens tilbudet nå er langt under halvparten.

I tillegg opererer de ulike bankene med svært forskjellige renter på sparekonto, så det kan være penger å tjene på å velge riktig bank.

Noen tusen i forskjell

Har du 50.000 kroner på sparekontoen, kan renteforskjellen på et par prosent kjapt bety noen tusen kroner. Fra det beste tilbudet til det dårligste, er det nesten tre prosentpoeng.

Landkreditt Bank havner øverst på listen. Setter du inn 50.000 kroner i denne banken, får du en rente på 3,10 prosent. Deretter følger Bankia Bank og Privatbanken på andre plass, med rentetilbud på 3,00 prosent.

- Sjekk markedet

Bunnplasseringen får Totens Sparebank og Finansbanken, som kan friste med 0,25 prosent i rente på sparekontoen.

- Det er viktig å sjekke hva du kan få ute i markedet. Det er store renteforskjeller, og det betyr mange penger i løpet av ett år, sier seniorrådgiver Gisle Høyland i Norsk Familieøkonomi til TV 2 Nettavisen.

Fornyet tillit til aksjer

Høyland mener at mange ser seg om etter andre måter å få avkastning på sparepengene. Han viser til aktiviteten på børsen den siste tiden, og tror mange har fått fornyet tillit til aksjemarkedet.

- Folk ser etter mer risikofylte måter å få avkastning på pengene sine, og velger for eksempel aksjefond, sier Høyland.

Burde vært med tidligere

Det viser også statistikken. I løpet av sommeren overførte nordmenn 3,5 milliarder kroner til de ulike aksjefondene. Skagen og Odin-fondene var blant de mest populære.

Høyland synes det er synd at nordmenn ikke kastet seg inn i aksjemarkedet på et tidligere tidspunkt, slik at de kunne vært med på oppturen fra begynnelsen av. Men han legger vekt på at det for all del fortsatt er penger å tjene i aksjefond, spesielt på lang sikt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere