RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få saker behandlet i inkassonemnd

Sist oppdatert:
Den nye inkassoklagenemnda, som ble opprettet i fjor, har hittil bare behandlet 14 saker. Gjeldsofferalliansen mener det må bli langt lettere å få saker behandlet i nemnda.

Årslig går mer enn tre millioner saker til inkasso. Inkassoklagenemnda ble opprettet i fjor, men hittil har bare 190 saker kommet inn. Bare 14 av disse er behandlet, melder NRK.

Det er såpass få saker som er behandlet både fordi en del av sakene blir avvist, og fordi en del blir løst før de kommer til behandling.

Leder Bengt Scheldt i Gjeldsofferalliansen mener det må bli lettere å få behandlet klager i nemnda. For å få inkasseobyråene til å skjerpe seg, tror Scheldt at nemnda må behandle langt flere saker enn nå.

- Det er der man kan få prinsipielle avgjørelse om en sak er klanderverdig og dårling inkassoskikk. Jeg føler at det ikke gir nok tyngde når sakene bare blir behandlet i sekretariatet, sier Scheldt til NRK.

Men generalsekretær Tor Andersen i Norske inkassobyråers forening avviser at det er for vanskelig å få saker behandlet i inkassoklagenemnda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere