RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få vet hva forsikringen dekker

Sist oppdatert:
Ifølge forbrukerøkonom Aud-Helen Rasmussen i DnB NOR er prisen det viktigste når folk velger forsikring. Bare fire av ti vet hva de egentlig betaler for.

En fersk undersøkelse fra storbanken viser at bare en av ti har lest forsikringsvilkårene nøye og vet hva forsikringen dekker. Tre av ti sier de kjenner forsikringen i «ganske stor grad». De øvrige vet i liten grad hva forsikringen dekker.

- Godt forsikret er du først nå du vet hva forsikringen dekker. Sett av tid til å se på forsikringene dine om de dekker det du faktisk ønsker, sier forbrukerøkonom Aud-Helen Rasmussen i DnB NOR i meldingen.

Det er reiseforsikring som er mest utbredt av de personlige forsikringene. Nesten åtte av ti oppgir at de har en slik forsikring. Rasmussen mener det er et paradoks at mange er bedre forsikret når de er ute på reise enn hjemme.

Ifølge undersøkelsen har 44 prosent uføreforsikring og 59 prosent en livsforsikring.

Undersøkelsen viser at pris er viktigst ved valg av forsikringsselskap. Men svært få sammenliknet priser med andre forsikringsselskaper før de valgte selskap, bare 23 prosent oppgir at de gjorde det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere