RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fagfolk avblåser strømkrisen

Fagfolk mener det er lite trolig at nordmenn vil få gjenoppleve forrige vinters strømkrise i år. Norden har likevel en stor utfordring på energisiden, påpeker ekspertene.

Selv om fyllingsgraden i vannmagasinene ligger langt under normalen for årstiden, mener Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE) at frykten for en ny strømkrise er overdrevet.

- Våre prognoser frem mot nyttår, viser at vi får en magasinfylling på godt over 60 prosent. Til sammenligning var magasinfyllingen på 49,7 prosent ved siste årsskifte, sier seniorrå dgiver Tor Arnt Johnsen til Aftenposten.

Nordiske topper innen energisektoren som møttes i Oslo onsdag påpekte dog at Norden har et energiproblem, og at det ikke finnes noen rask og enkel måte å løse strømkrisen på.

Bedre mulighet for import av kraft fra naboland utenfor Norden er en av løsningene som forseres på kort sikt.

Både Norsk Hydros generaldirektør Eivind Reiten og olje- og energiminister Einar Steensnæs understreket at det er viktig å øke produksjonen av annen fornybar energi enn vannkraft.

Reiten sa ifølge avisen at Hydro hadde flere vindkratprosjekt som kunne være aktuelle, dersom rammebetingelsene ble de rette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere