RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fagforening raser mot H&M

Den amerikanske fagforeningen Unite går til sterke angrep mot Hennes & Mauritz. Fagforeningen mener selskapet har kvittet seg med ansatte på svært kritikkverdig måte.

Ifølge fagforeningen har Hennes & Mauritz sparket 14 ansatte i USA som hadde skadet seg på jobben, og i tillegg sagt opp andre som hadde organisert seg i fagforeningen, skriver Dagens Industri.

- I løpet av de tre årene H&M har vært etablert i USA, har selskapet brukt de minst fagforeningsvennlige metodene i landet. De prøver å skremme ansatte fra å organisere seg ved å engasjere et advokatfirma. De har sparket personale som har demonstrert utenfor butikkene, sa Unites finanssjef Edgar Romney på en etikkonferanse i Brussel.

Unite er den amerikanske fagforeningen for tekstil- og klesbransjen, med 250.000 medlemmer.

H&M tilbakeviser kritikken, og mener det er løgn. Informasjonsjef Kristina Stenvinkel sier til Dagens Industri at selskapet ikke har sagt opp noen i USA, men at de har omplassert enkelte og utbetalt forsikring til andre.

Stenvinkel sier videre at selskapet er imot automatisk innmelding i fagforeningen, men at de ansatte fritt kan stemme over om de skal være med eller ikke. I USA er det slik at dersom over 50 prosent av arbeidstakerne stemmer for å bli med i en fagforening, må alle melde seg inn, og omvendt.

- I USA kan arbeidsgivere sparke personale uten grunn. Vi vil gi de ansatte en større grad av beskyttelse, sa Romney.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere