RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Familien bør sky lederskap

Etterkommerne til bedriftsgründere bør holde seg langt unna den daglige driften av selskapet. En undersøkelse slår fast at både lønnsomhet og aksjekurs skades av familiebindinger.

Arvinger til familiebedrifter er lite egnet til å drive bedriften videre. Det slås fast i en forskningsrapport som forskere ved Høgskolen i Agder og universitetet i Duluth Minnesota har gjennomført viser at arvingene gjør seg best hvis de begrenser seg til styreverv, skriver Aftenposten.

Forskerne har undersøkt 141 norske og svenske bedrifter for å avdekke hvordan familiens inntreden påvirker selskapets lønnsomhet og aksjeverdier.

Rapporten slår klart fast at familiene til gründerne ikke har noe i rollen som administrerende direktør å gjøre. Familien bør nøye seg med å sitte i styret og kan gjerne inneha posten som styreleder. Men den daglige driften er ikke noe for bedriftsarvinger.

Hovedårsaken til at topplederstillingen bør besettes av noen utenfra er at de dyktigste medarbeiderne vil kvie seg for å søke jobb i selskaper der gründerfamilien har sterk kontroll over den daglige driften. For dyktige personer med lederambisjoner er familieforetak nærmest ugjennomtrengelige og derfor velger de isteden å søke arbeid andre steder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere