RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får 330 mrd. i oljebonus

Foto: Erik Johansen (Scanpix)
Statens gjetning på oljeprisen ligger langt lavere enn den relle prisen. Dermed blir inntektene 330 milliarder kroner høyere enn anslått.

Finansdepartamentet har lagt opp til olje-og gassinntekter på 1.199 milliarder kroner. Markedsprisene tilsier imidlertid inntekter på 1.528 milliarder kroner.

Men regjeringen holder igjen, og vil ikke selge fremtidsoljen.

- Vi har ved gjentatte anledninger pekt på at regjeringen bygger på veldig pessimistiske oljeprisprognoser. Vi har pekt på at de har andre måter å lage budsjettet på når det gjelder oljeinntekter, enn når det hjelder andre inntekter, sier leder Siv Jensen i finanskomiteen på Stortinget til Dagens Næringsliv.

Statsminister Kjell Magne Bondevik mener på sin side at oljeprisen er unormalt høy, og at det ikke går an å basere seg på at utviklingen skal fortsette.

Sjeføkonomene synes Bondevik skal selge oljen for å ta gevinst av de høye prisene. På denne måten kan Norge sikre seg mot markedets uforutsigbarhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere