RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får betalt når folk dusjer og drikker

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Kommunen betaler Mille-Marie Treschow for drikkevannskilde.

Når det strømmer ut fra dusjen eller krana, drypper det på Mille-Marie. Fru Treschow i Larvik kan se fram til en sjekk på rundt 90.000 kroner fra Porsgrunn kommune, skriver Porsgrunns Dagblad.

Neste gang de som bor i Porsgrunn tapper seg et glass fra springen, kan de sende en vennlig tanke til Mille-Marie som gir avkall på mye av vannet som strømmer ut fra vannbehandlingsanlegget i Valleråsen.

Farris er drikkevannskilde for Porsgrunns befolkning, i hvert fall deler av året.

I fjor ble det hentet ut nøyaktig 5.053.264 kubikk med drikkevann fra Farris.

Hver kubikk koster rundt 0,17 øre, altså et ganske så rimelig alternativ til Farris-flaskene du kjøper i butikken eller på restauranter.

- Vi kommer trolig til å betale Treschow-Fritzøe rundt 90.000 kroner for vannet som ble brukt i 2010, sier avdelingsleder Halvor O. Runningen i Kommunalteknikk.

Kommunen betaler for tapte fallrettigheter. Med andre ord: Vannet som kommunen bruker, kunne i stedet vært brukt til å produsere strøm av Treschow-Fritzøe.

Til mer vann vi bruker, til bedre tider er det for Mille-Maries selskap Treschow Fritzøe.

Selv om det altså bare er snakk om dråper i havet for det gigantiske firmaet.

Porsgrunn kommune har Mjøvann som sin hovedkilde. Men i deler av året tyr de til Farris. De siste årene har reservevannskilden blitt flittigere brukt enn tidligere. Det skyldes at vannet i deler av året er klarere enn det Mjøvann kan varte opp med. Selv om kommunen må betale for forbruket, tar de det igjen i lavere utgifter til vannbehandling.

- Når vannet er klarere, bruker vi mindre penger på vannbehandling, blant annet strøm til UV-anlegget, sier Halvor O. Runningen.

Les flere nyheter hos: Porsgrunns Dagblad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere