RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får ikke boliglån etter mobilinkasso

Foto: Sone2
Sist oppdatert:
En av ti unge mellom 18 og 25 år har inkassosaker på seg. Svært mange av inkassosakene kommer av ubetalte mobilregninger, og dette kan være nok til at du ikke får boliglån.

En betalingsanmerkning i registeret til Creditinform kan føre til at du ikke får boliglån. Og i verste fall kan anmerkingen bli stående i inntil fire år.

De fleste anmerkningene er fra mobilregninger og regninger fra kortselskapene.

- De færreste vet at en ubetalt mobilregning på noen hundre kroner kan sette dem skikkelig tilbake i boligmarkedet i flere år fremover, forteller forbrukerøkonom Aud Helen Rasmussen i DnB NOR til Bergensavisen.

Tore Lia i kredittinformasjonsselskapet Dun & Bradstreet opplyser til Bergensavisen at totalt 44.000 personer i alderen 20 til 29 år har betalingsanmerkninger. I løpet av de to siste årene har antall et økt med nesten 14 prosent.

Størrelsen på inkassokravene som sendes domstolene øker, fra 11.600 kroner til 18.000 kroner i gjennomsnitt, viser tall fra Creditinform. Dette er en økning på hele 54 prosent. De dårligste betalerne er unge menn, som står for 76 prosent av kravene om rettslig inkasso.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere