RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får ikke fritak fra el-avgift

Sist oppdatert:
EFTA godtar ikke at deler av norsk industri skal få fritak fra el-avgiften.

EFTA-domstolen har nå avsagt dom i saken om fritaket for el-avgift til industrien. I dommen konkluderes det med at det tidligere fritaket i el-avgiften for deler av industrien er å anse som ulovlig statsstøtte og at denne støtten skal tilbakebetales, heter det i en pressemelding fra Finansdepartementet.

De vil nå fortsette prosessen med å kreve den tildelte støtten tilbake fra industrien.

De to spørsmål domstolen skulle ta stilling til er om det tidligere fritaket fra el-avgift for elektrisitet brukt i produksjonsprosessen i industrien anses som statsstøtte etter EØS avtalen. Det andre spørsmålet var om det var rettslig grunnlag for å pålegge Norge å kreve denne støtten tilbakebetalt.

- Premissene må nå studeres nærmere for å se på hvordan domstolen har løst disse spørsmålene, heter det i pressemeldingen fra Finansdepartementet.

Prosessindustriens Landsforbund (PIL) uttrykker skuffelse over dommen, men tar den til etterretning. De peker på at EFTA-domstolen ikke khar tatt stilling til gjennomføringen av tilbakebetalingskravet utover det som er gitt i ESAs vedtak fra juni i fjor.

- Det er således opp til norske myndigheter å presentere forslag for hvordan man skal forholde seg til kravet, konkluderer PIL.

Se dommen på EFTA-domstolens hjemmeside.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere