RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får kjeft for revisor-bruk

Sist oppdatert:
Helse Bergen betalte sin eksterne revisor 14 ganger så mye i andre honorarer som i ordinært revisorhonorar. Det liker riksrevisor Bjarne Mørk Eidem dårlig.

Årsregnskapet til Helse Bergen HF for 2003 viser at foretakets eksterne revisor har mottatt totalt 5, 41 millioner kroner i honorar eksklusive merverdiavgift.

Av dette er 360.000 kroner ordinært revisjonshonorar, mens 5,05 millioner kroner er honorar for andre tjenester, inkludert 2.346.000 kroner for andre revisjonstjenester.

- Dette er forhold man bør se ganske nøye på, advarer riksrevisor Bjarne Mørk Eidem.

I Riksrevisjonens rapport heter det at «det svekker allmennhetens tillit til ekstern revisors uavhengighet når honoraret til andre tjenester er 14 ganger større enn det ordinære revisjonshonoraret som i dette tilfellet.»

Riksrevisjonens rapport viser til Revisorloven, der det heter at : «Revisor som reviderer årsregnskap for en revisjonspliktig kan ikke utføre rådgivnings- eller andre tjenester for den revisjonspliktige, dersom dette er egnet til å påvirke eller reise tvil om revisors uavhengighet og objektivitet.»

Riksrevisjonen merker seg at Helsedepartementet vil gi retningslinjer til de regionale helseforetakene vedrørende bruk av revisor til oppdrag ut over inngått kontrakt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere