RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får liten glede av dollarfallet

(EPA)
Sist oppdatert:
Norske forbrukere får liten glede av fallet i dollarkursen. Gevinsten rappes av amerikanske produsenter.

De som gledet seg til billigere amerikanske biler, motorsykler eller billig amerikansk whiskey, har dessverre lite å se fram til.

De største norske forhandlerne av amerikanske produkter får som regel prisene fastsatt i kroner eller euro. Dermed går gevinsten fra den rekordlave dollaren verken til kundene eller forhandlerne. Det er oftest produsentene i USA som stikker av med gevinsten.

Harley Davidson er et uramerikansk produkt, men daglig leder Tom Sylling i forhandleren Lazzy Boys har ingen planer om å senke prisen på motorsyklene.

- Vi betaler i euro for syklene, så vi tjener ikke noe på dollarfallet, sier Harley Davidson-forhandleren.

Bente Ottem Svanes i selskapet Strøm AS har heller ingen gode nyheter å komme med. Selskapet hun jobber i står for importen av Jack Daniel’s. De betaler produsenten av den populære whiskeyen i kroner, og har heller ingen gevinst å gi videre til whiskey-elskerne.

Billige ferier
Skal man tjene på dollarfallet må man nok reise til dollarens hjemland. Det er lenge siden et ferieopphold i USA har vært så rimelig.

En familie med to barn vil i dag slippe unna med 600 kroner mindre for et fire-dagers pass til Disneys fire fornøyelsesparker i Orlando, Florida.

Dersom du vil på cruise, kan du også spare penger. Et ukescruise for to personer i Karibien med Princess Cruises koster rundt 2.200 dollar. Hvis man i dag bestiller og betaler et cruise i februar, må man betale litt over 16.000 kroner.

Det er 2.000 kroner mindre enn man måtte betalt for det samme cruiset for eksempel 19. september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere