RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Far og sønn tjente 10 mill. på T5PC

Investorene Henrik Ellefsen og faren Harald har håvet inn rundt ti millioner kroner på handler med pyramideselskapet T5PC.

Far og sønn Ellefsen er blant dem som har tjent aller mest på T5PC, skriver Dagens Næringsliv.

Ifjor høst kjøpte T5PC et selskap i Harald Ellefsens Avanti-konsern for å etablere et eget meglerhus – Exente Securities.

Den offisielle kjøpesummen var 3,22 millioner kroner. Men gjennom en rekke kompliserte transaksjoner har de to finansmennene fått ut langt flere millioner, skriver DN.

Ifølge kontrakten mellom T5PC og Avanti ble en overføring på seks millioner kroner fra T5PC til Harald Ellefsens Avanti fordelt slik:

2,22 millioner kroner gikk til Avanti som en del av kjøpesummen. To millioner kroner gikk til å øke aksjekapitalen i Exente. Dette beløpet ble deretter utbetalt til Aksjehuset, et datterselskap av Avanti, som oppgjør for kjøpet av Aker Fonds.

1,6 millioner kroner gikk til å øke aksjekapitalen i Exente i en ny emisjon ifjor høst. I år utbetalte Exente etter det DN forstår 1,4 millioner kroner til Avanti.

Harald Ellefsen vil ikke svare på hvorfor transaksjonen er gjort på denne måten.

– Det er sånn det er gjort. Jeg har ikke noe forklaringsbehov, sier han til DN.

I tillegg har Exente belastet for en rekke reiseutgiver for blant andre Henrik Ellefsen. Totalbeløpet er på rundt to millioner kroner, og Exentes konkursbo går disse utbetalingene nærmere etter i sømmene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere