RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jon Martin Larsen / SCANPIX

Får uønsket undertøy i posten

Stadig flere har den siste tiden blitt overrasket av forundringspakker med sokker og undertøy i postkassene sine. Da er det greit å vite at du ikke plikter å betale for noe du ikke har bestilt.

Pakkene med varierende former for sokker og undertøy blir sendt av firmaene Evita INTERNATIONAL, Front INTERNATIONAL, Socks INTERNATIONAL, og Lace INTERNATIONAL.

Vedlagt ligger en faktura og en meddelelse om at man vil få neste "medlemspakke” om 4-8 uker, skriver Forbrukerrådet på sine nettsider.

Forbrukerrådet har til nå mottatt rundt 420 henvendelser fra forbrukere, som har fått de spennende forundringspakkene i posten uten å ha bestilt produktene.

Har du ikke bestilt noe, er du selvfølgelig ikke forpliktet til å betale for den tilsendte varen. Men det kan være lurt å sende en beskjed til fakturaadressen og meddele at du ikke vil ha pakken eller betale for den, og at avsenderen må hente pakken innen en rimelig frist.

Dersom det oppstår en tvist, er det opp til selger å bevise at det er inngått en avtale med deg.

Får du en inkasso på pakken i posten, bør du sende et brev til inkassofirmaet. Der bør du opplyse om at det ikke eksisterer noen avtale mellom deg og avsenderen, og at du derfor ikke har betalingsplikt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere