RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farlig MSN-virus fra dine venner

Sist oppdatert:
Får du en lenke fra en av dine kontakter på MSN Messenger du ikke vet hva er? Ikke trykk på den!

Et nytt virus kalt Kirvo sprer seg gjennom MSN Messenger-tjenesten. Viruset dukker opp som en lenke fra en av dine kontakter. Idet du trykker på den, installeres viruset seg på maskinen din.

Sprer seg veldig fort
Dette er ikke det første MSN-viruset, og tidligere versjoner har spredd seg med enorm hastighet. MSN-virusene er spesielt farlige fordi det ser ut som om du får en lenke fra en av dine kontakter, mens det i realiteten er en automatisk generert melding fra viruset.

Idet viruset har installert seg, laster det ned en et annet virus kalt Spybot. Dette gjør PC-en din vid åpen for at hackere kan bruke den til hva som helst. I verste fall kan PC-en bli benyttet til å spre barneporno uten at du er klar over det.

Vær skeptisk
Det er med andre ord all mulig grunn til å spørre personer som sender deg lenker over MSN om hva dette faktisk er før du velger å trykke på dem. At personene normalt er til å stole på, betyr ingenting, fordi de selv ikke vet at de har sendt noe til deg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere