RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fast leverer varene

Sist oppdatert:
Fast-sjef John M. Lervik leverer det markedet ventet: Kraftig vekst i overskudd og omsetning.

Programvareselskapet Fast Search & Transfer fikk et resultat før skatt på 5,9 millioner dollar i fjerde kvartal, opp fra 3,5 millioner samme kvartal i fjor, og i tråd med analytikernes snittforventninger i en rundspørring gjort av nyhetsbyrået TDN Finans.

Omsetningen økte fra 20,4 til 31,1 millioner dollar. Her hadde analytikerne i snitt ventet 29,8 millioner dollar. Driftsresultatet økte fra 2,8 til 5,5 millioner dollar, i tråd med analytikernes forventning.

Fast melder om mange viktige installasjoner som ble gjennomført i kvartalet, og nevner spesielt Mapquest, som er en kart-tjeneste levert av nettportalen AOL i USA. Her er det Fast som leverer søkemotoren.

- Vi venter fortsatt lønnsom vekst, sa konsernsjef John M. Lervik om utsiktene for 2006, da kvartalstallene ble presentert onsdag ettermiddag.

Fast er lastet med kontanter, etter å ha gjennomført en emisjon i november. Selskapet har nå 131 millioner dollar i likvider, og har varslet at det kan bli aktuelt med oppkjøp fremover. I tillegg har Fast fremmet et bud på Opticom, som er den største eieren i Fast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere