RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fastholder skattekritikken

NHO lar seg ikke rokke av Høyres beskyldninger om at deres regnerstykker om skattereformen er gale. Organisasjonen holder fast på sin kraftige kritikk mot reformen.

- Våre regnestykker er riktige, sier sjefsøkonom Tor Steig til Dagens Næringsliv.

NHOs arbeidsuvalg har i et fem sider langt brev presisert sin kritikk mot skattereformen til Stortinget.

- Våre beregninger er basert på Finansepartementets egne forutsetninger. Det finnes usikkerheter - men disse er ikke større enn de myndighetene selv opererer med, sier Steig til Dagens Næringsliv.

Debatten ble satt i gang tirsdag, da NHO-president Jens Ulltveit-Moe i en høring sablet ned regjeringens skattereform, med særlig vekt på økt beskatning av private eiere.

- Gale regnestykker og ubegrunnet kritikk, svarte Høyres finanspolitiske talsmann, Jan Tore Sanner og statssekretær Øystein Børmer, i følge DN.

NHO holder fast ved sine beregninger. - Våre regnestykker er riktige, sier Steig. I NHOs nye brev hevder det at videreføring av formueskatt kombinert med aksjonær- og tegningsmodellene vil gi høyere marginalskatt på eieravkastning enn på lønn."Urimelig og aukseptabelt. Det vil også gjøre investering i og oppstadt av ny virksomhet mindre interessant", heter det i brevet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere