RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fastrenta mot historisk bunn

Sist oppdatert:
Fastrenta er på vei ned igjen, og nå kan du binde lånet til rekordlave satser. Med unntak av en dipp i juni, er fastrenta på sitt laveste siden 1996.

I går var renten på statsobligasjoner med 5 års varighet rundt 3,6 prosent ifølge Reuters.

Med unntak av en kraftig dipp nedover i første halvdel av juni i år, har den ikke vært så lav etter 1996.

- Endringene i renten på statsobligasjoner viser bankens kostnad ved å hente inn penger i markedet. Dette slår deretter tilvarende ut i våre lånetilbud, sier informasjonsdirektør Eivind Grønstad i DnB NOR til Aftenposten.

Han legger til at hvis de siste dagers rentefall i markedet holder seg ut uken, vil det vise seg i tilbudene om fastrente neste uke.

Denne uken kan kunder i Gjensidige NOR binde boligrenten på 5,10 prosent nominell rente i tre år. Den rentesatsen ble fastsatt fredag i forrige uke da renten på statsobligasjoner var nesten 0,3 prosentpoeng høyere enn i går.

Dersom markedets rentenivå holder seg til i morgen, er det dermed duket for tilbud om rentebinding i tre år til under 5 prosent nominell rente.

I Nordea har den nominelle renten på fastrentelån med binding i tre år allerede krøpet under 5 prosent. I går var den 4,78 prosent.

Markedsrentene falt tidligere i uken etter at Statistisk sentralbyrå presenterte rekordlave inflasjonstall. Det har satt ny fart i spekulasjonene om Norges Bank kan komme til å bli tvunget til å sette ned renta igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere