RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fastrentene på vei opp

Sist oppdatert:
I løpet av den siste måneden har rentene snudd. Bankene skrur opp fastrentene, men likevel kan du fortsatt binde renta rett over 4 prosent. Sjekk de beste fastrentetilbudene her.

Forventningene om en raskere renteøkning har de siste ukene steget. Dårlige konsumpris-tall i februar ble erstattet med oppfløftende inflasjonstall i mars, og det kan tyde på at en renteøkning er nært forestående.

I februar viste kjerneinflasjonen en negativ vekst på 0,1 prosent. Men i mars steg kjerneinflasjonen med 0,3 prosent sammenliknet med mars året før.

Dette var langt bedre enn ventet fra ekspertene.

Opp et halvt prosentpoeng

Den siste måneden har fastrentetilbudene fra bankene steget, med over 0,5 prosentpoeng.

- Oppgangen skyldes flere forhold, og viser at forventningene i markedet er endret. Gode USA-tall kan tyde på en internasjonal oppgang, og også i Norge har markedet endret seg. Sterkere inflasjon kan tyde på at vi er nærmere en renteøkning, sier makroøkonom Kyrre Aamdal i DnB NOR Markets til TV 2 Nettavisen.

Ingen under fire prosent

I midten av mars lå det beste fastrentetilbudet på boliglån over tre år på 3,65 prosent.

Litt over en måned senere er det ingen tilbud under fire prosent, og det beste fastrentetilbudet er på 4,10 prosent. Det er BNbank og Storebrand Bank som kan friste med denne renten.

Også fem-års renten har steget. For én måned siden, lå det beste tilbudet over fem år på 4,35 prosent. Nå får du et boliglån med fastrente over fem år til 4,80 prosent nominell rente fra Storebrand Bank og Sparebank 1 Nord-Norge.

Kan ha gått glipp av de beste tilbudene

Makroøkonom Aamdal tror bankkundene har gått glipp av de beste rentetilbudene, men det kan tross alt være lurt å binde renten på boliglånet. Spesielt hvis du har behov for en forutsigbar økonomi.

- Markedet forventer større og raskere renteøkning. Det kan komme signaler fra Norges Bank om at renten skal enda høyere, påpeker seniorrådgiver Ommund Braut i Norsk Familieøkonomi til TV 2 Nettavisen.

Så selv om du har gått glipp av det halve prosentpoenget når tilbudene lå på sitt laveste, kan du gjøre en god avtale over lengre tid. For det ligger litt i kortene at rentenivået skal opp igjen.

- Det beste er likevel å holde renten flytende hvis du har muligheten til det, med sikker økonomi og en stabil arbeidsplass. Over tid vil du tjene på det, avslutter Braut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere