RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fastrentetoget har gått

Sist oppdatert:
Den siste tiden har fastrentene steget, og det ser ut til at rentebunnen er forbi. - Vi har sett de laveste fastrentene, sier sjeføkonom Erik Bruce.

- Vårt inntrykk er at vi har sett de laveste fastrentene, sier sjeføkonom Erik Bruce i Nordea Markets til TV 2 Nettavisen.

I løpet av torsdag har både de fem-årige og de ti-årige swap-rentene steget. Bankene legger swap-renten til grunn for sine fastrentetilbud.

Halvt prosentpoeng opp
Etter dagens tall fra Statistisk sentralbyrå for både BNP-vekst og økonomiske prognoser, har rentene klatret. Like før tallene ble lagt frem lå for eksempel femårsrenten på 3,72 prosent. Etter et par timer lå renten på 3,78 prosent.

Den tiårige renten steg tilsvarende, fra 4,30 til 4,38 prosent.

Begge rentene lå på sitt laveste 11. februar. Siden den gang har både femårs- og tiårsrenten renten steget med over 0,5 prosentpoeng.

- Det er vanskelig å treffe bunnen, men jeg ville gjettet at den var i midten av februar, påpeker Bruce.

Dermed kan det se ut til at de rekordlave fastrentene er en saga blott.

Billigere å handle i utlandet
Femårsrenten har ikke ligget høyere siden i midten av oktober, mens tiårsrenten nå ligger på nivå med i begynnelsen av november i fjor.

Også kronekursen har styrket seg i løpet av dagen, både mot dollar og euro.

Ifølge senioranalytiker er det endrede prognoser fra SSB, sterkere BNP-vekst og høy oljepris som bidrar til å styrke kronen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere