RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fasttelefon med mobilen

Sist oppdatert:
Nå kommer en tjeneste som gjør at man kan ringe med mobiltelefon på fastnettet.

Løsningen, som er lansert i Storbritannia av BT, kalles BT Fusion. Den inkluderer en trådløs Bluetooth-basestasjon koblet til fastnettet og en Motorola v650 mobiltelefon.

Ideen er at når telefonen er innenfor basestasjonenens rekkevidde foregår samtalene trådløst over Bluetooth og over på mobilnettet.

Telenor følger ikke etter
Er man derimot utenfor rekkevidden til basestasjonen vil all kommunikasjon foregå på vanlig måte over GSM-mobilnettet. Omkoblingen mellom nettene skal foregå sømløst.

- I utgangspunktet er alle tjenester som kan være etterspurt interessant, men vi har ikke kommet så langt som å ta en beslutning på om vi skal levere det, sier informasjonssjef i Telenor Esben Tuman Johnsen til TV 2 Nettavisen.

Sparer penger
Tanken er at kundene skal kunne spare penger på samtaler når de er hjemme. Det er riktignok kun samtaler til fasttelefon man sparer på, ringer en til mobiltelefon må en betale vanlige mobiltakster. En annen fordel er at man slipper å forholde seg til to telefoner når man er hjemme.

BTs underliggende tanke er trolig også at kundene skal beholde sin fasttelefon i tillegg til mobiltelefonen. Operatøren ønsker selvfølgelig å bruke fastnettet som en melkeku så lenge som mulig.

Lite mobilt?
Et spørsmål som dukker opp med en slik løsning er hvor mobil løsningen er i praksis. Bluetooth-standarden har i utgangspunktet en rekkevidde på kun 10 meter, og har vanskeligheter med å gå gjennom vegger.

Dette kan føre til at mobilen fort kan koble seg opp mot GSM-nettet hvis man for eksempel befinner seg i en annen etasje enn basestasjonen. En løsning er på sikt å basere løsningen på WLAN i stedet for Bluetooth, men så langt er det få telefoner med slik støtte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere