RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FBI-Elin dømt i husleie-strid

Sist oppdatert:
Høyprofilert forbrukerinspektør i NRK, Elin Ruhlin Gjuvsland (29), lover å gjøre opp for seg etter at hun ble dømt i en gammel husleie-strid med et utleiefirma på Hamar.

Ifølge Hamar Arbeiderblad førte striden til at journalisten fikk en uteblivelsesdom i 2000 fra Oslo forliksråd. Ruhlin Gjuvsland ble dømt til å betale utleieselskapet 10.250 kroner, pluss renter og saksomkostninger.

Dårlig rengjøring

Kravet stammet fra angivelig manglende husleie og felleskostnader for 5.249 kroner for en leilighet i Hamar sentrum. I tillegg fikk Ruhlin Gjuvsland en regning på 4.900 kroner for påstått dårlig sluttrengjøring i 1997.

Nå har kravet vokst til om lag 23.000 kroner.

Daglig leder i Utstillingsplassen Eiendom AS, Terje Haugan, medgir at han ikke ble mindre ivrig på å få inn pengene etter at Ruhlin Gjuvsland ble forbrukerinspektør i NRK.

– Alle bør gjøre opp for seg. Verken kjendiser eller andre kan regne med at vi ikke setter inn et stort apparat for å få inn det folk skylder. Jeg blir ekstra provosert av tilfeller som dette, sier Terje Haugan til Hamar Arbeiderblad.

Haugan leder Utstillingsplassen Eiendom AS i Hamar som har lagt under seg utleieselskapet som NRK-medarbeideren leide av.

Inkassoselskapet Lindorff fikk i mai 2002 i oppgave å drive inn pengene, men konkluderte med Ruhlin Gjuvsland er insolvent og ikke eide noe som kan gi dekning for kravet.

Husket ikke

I januar 2003 tok økonomisjef i Utstillingsplassen Eiendom AS, Bjørn Øien, selv kontakt med Gjuvsland.

- Jeg ringte henne og sendte henne de viktigste dokumentene. Hun sa at hun ikke husket detaljene i saken. Tiden gikk uten at vi hørte noe. Gjuvsland unngår oss og tar ikke telefonen når vi ringer, sier Øien til TV 2 Nettavisen.

Beklager

Etter store oppslag i flere medier onsdag, lovte Gjuvsland å gjøre opp for seg.

– Jeg ønsker selvfølgelig å gjøre opp for meg og beklager at dette ikke har skjedd før, sier Elin Ruhlin Gjuvsland i en kommentar til VG Nett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere