RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feit fallskjerm for Veritas-sjefen

Etter pengeskandalen som felte tidligere Veritas-sjef Helge Midttun, lovte etterfølgeren Miklos Konkoly-Thege å takke nei til aksjer, bonus og fallskjerm. Nå viser det seg at han likevel har en fet fallskjerm.

Tidligere konsernsjef Helge Midttun gikk av etter at det ble kjent at han var sikret nesten 17 millioner kroner dersom han ble sparket før fylte 58 år. Han etterfølger lovte å avstå fra å eie aksjer, delta i bonusordninger og ha eksterne styreverv. I tillegg skulle han ikke ha noen fallskjerm.

Nå viser det seg at Konkoly-Thege likevel har en romslig fallskjerm. Ifølge Veritas’ årsrapport for 2002 har toppsjefen en fallskjermavtale verdt ti millioner kroner dersom han blir oppsagt, melder Dagens Næringsliv.

Konkoly-Thege forklarer at fallskjermavtalen stammer fra 80-tallet, og at alle Veritas-direktører ansatt i 80-årene har tilsvarende etterlønnsavtale.

- Jeg synes at selv om jeg ble sparket oppover i rekkene, så var det ikke naturlig at jeg frasa meg en rettighet som jeg hadde, sier han til DN.

Styreformann Wilh. Wilhelmsen i Veritas betegner fallskjermavtalen som ”usedvanlig moderat”.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere