RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Feriesvindlere gir seg ikke

Sist oppdatert:
Forbrukerombudet får fortsatt en mengde henvendelser fra folk som er lurt til å tro de har vunnet en drømmereise til Florida eller Karibia.

Allerede i februar i år advarte Forbrukerombudet mot amerikanske telefonselgere som prøver å lure folk til å tro at de har vunnet en drømmereise eller drømmecruise. Men lurendreierne har ikke gitt seg med sin virksomhet.

"Vi vil derfor igjen advare alle som mottar et slikt tilbud på telefon eller over internettet om ikke å oppgi kort- eller kontonummer til svindlerne," skriver Forbrukerombudet i en melding.

Forskjellig navn, samme svindel
Selskapet som kontakter norske forbrukere med rilbud om drømmereiser til Florida eller Karibia, heter Imperial Majesty Cruise Lines. Feriesvindlerne har også benyttet navnene AmeriVacation og AmeriSuite Vacation.

Opplegget er imidlertid den samme, de er ute etter konto- eller kredittkortnummeret ditt.

Dersom du har gitt fra deg bankinformasjon til et av disse selskapene, risikerer du at kontoen din umiddelbart blir trukket for 1.000 dollar. Det tilsvarer like under 7.000 norske kroner.

Tidligere i år tok Forbrukerombudet kontakt med amerikanske forbrukermyndigheter for å få stanset denne type virksomhet.

Fremgangsmåte for å stoppe svindelen
Hvis du allerede er svindlet, er det et par ting du kan gjøre for å begrense skadeomfanget. Har du oppgitt kort- eller kredittkortnummer, bør du straks ta kontakt med banken for å sperre kortet eller kontoen.

Det er en lov i Florida, der feriesvindlerne opererer fra, som sier at alle som kjøper et såkalt Vacation Certificate har ubetinget rett til å angre kjøpet i løpet av 30 dager. Dermed kan du kan kreve pengene tilbake.

Denne loven må reiseselskaper og andre selskaper som selger liknende tjenester følge.

Du bør derfor sende en e-post, faks eller brev til selskapet du har blitt lurt av, med beskjed om at du benytter deg av retten til å avbestille reisen innen 30 dager. De har ikke lov til å kreve gebyr av deg for å avbestille.

Det amerikanske Department of Agriculture and Consumer Services (DOACS) sitter på flere regler som gjelder ved salg av reiser. Til dette organet kan du også sende inn en skriftlig klage på selskapet, ved å fylle inn et klageskjema på engelsk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere