RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Festår for hotellbransjen

Hotelldirektør over hele landet kan glede seg over toppresultater fra 2004. Norske hoteller har ikke hatt så mange gjester siden rekordåret 1998.

Etter flere magre år er det endelig oppgangstider i hotellbransjen. Onsdag presenterte Statistisk sentralbyrå oversikten som viser hvor mange som kryper under dyna på landets hoteller.

Og tallene er hyggelig lesning for landets hotelldirektører. I fjor ble det registrert 25,3 millioner overnattinger ved norske overnettingssteder. Det er en økning på seks prosent, og man må helt tilbake til rekordåret 1998 for å finne høyere tall.

Det er både nordmenn og utlendinger som bidrar til veksten. De utenlandske overnattingene økte med syv prosent, men de norske økte med seks prosent.

Blant utlendingen som finner veien til Norge er det mange flere briter. Hele 577.751 overnattingsdøgn kom fra turister fra Storbritannia. Det er en økning på 12 prosent sammenlignet med 2003.

Tyskere blir det derimot mindre av. Det er registrert fem prosent mindre overnattingsdøgn fra tyske gjester enn i 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere