RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fester grepet om vestlandsbank

Sist oppdatert:
SpareBank 1 Midt-Norge frafaller kravet om å få 90 prosent av aksjene i Romsdals Fellesbank, og nøyer seg med det de kan få. For tiden kontrollerer banken en eierandel på rundt 50 prosent. Men Sparebanken Møre gir ikke opp kampen.

SpareBank 1 Midt-Norge vil søke om tillatelse til å eie minimum 50,1 prosent av Romsdals Fellesbank, opplyser banken i en børsmelding torsdag.

I Norge er er det eierbegrensninger i banker, slik at en investor eller et selskap kan eie enten under 10 prosent eller over 90 prosent av aksjene.

Disse reglene håper Sparebank 1 Midt-Norge å få dispensasjon fra.

SpareBank 1 Midt-Norge kontrollerer via aksepter og aksjer over 50 prosent av aksjene i Romsdals Fellesbank, etter å ha dyttet tilbudet per aksje opp flerfoldige ganger. Sparebanken begynte på 145 kroner per aksje, og forrige tilbud lå på 161 kroner.

Nå forlenger Sparebank1 Midt-Norge fristen for aksept av budet på Romsdals Fellesbank på 165 kroner per aksje.

I går morges hevet Sparebanken Møre, som også er svært interesserte i å ta over romsdalsbanken, sitt bud fra 151 til 162 kroner per aksje. Torsdag opplyste Sparebanken Møre at de står fast ved sitt tilbud, og at de registrerer at styret i Romsdals Fellesbank fortsatt støtter en sammenslåing mellom deres to banker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere