RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fet bonus til Fred. Olsen

Foto: Scanpix
Det brennhete tankmarkedet gjør at Fred. Olsen og hans familie bevilger seg et solid ekstrautbytte fra to av sine deleide rederier.

Fred. Olsen har sørget for å plassere tankvirksomheten sin i to børsnoterte rederier, Bonheur og Ganger Rolf. Begge går så det griner om dagen på grunn av det opphetede tankmarkedet.

Nettoresultatet i Bonheur ble 116 millioner kroner av en omsetning på 130 millioner i tredje kvartal, mens Ganger Rolf leverte et nettooverskudd på 84 millioner av en omsetning på 132 millioner.

Fred. Olsen er styreformann og hovedaksjonær i begge rederier, og virksomheten ledes av hans datter Anette.

Nå synes styret i både Bonheur og Ganger Rolf at det er på tide å la aksjonærene ta del i tankfesten. Begge foreslår at generalforsamlingen vedtar et ekstraordinært utbytte. I Bonheur er utbyttet fastsatt til 5 kroner per aksje, mens forslaget i Ganger Rolf er 5,50 kroner per aksje.

Går forslaget gjennom, betyr det at Fred. Olsen og hans familie vil innkassere cirka 27 millioner kroner via andelene de eier direkte. På toppen kommer utbetalingene til hvert av rederiene; Ganger Rolf eier 19,5 prosent av aksjene i Bonheur, mens Bonheur eier halvparten av aksjene i Ganger Rolf.

Fred. Olsens lillebror Petter kan se fram til en ekstrautbetaling på drøyt to millioner i kraft av sin eierandel i Ganger Rolf.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere