RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fete ferier

Sist oppdatert:
Nordmenn bruker stadig mer penger på ferie. Men disse feriene kan de fleste av oss kun drømme om.

Pengene sitter stadig løsere blant feriesultne nordmenn. TV 2 Nettavisen har tatt en titt på de feriene som kun blir en drøm uansett hvor løst pengene sitter.

Cruise til Antarktis i fineste suite
En rundtur med Hurtigruten i Norge er fantastisk, men ikke billig. De siste årene har man også kunne dra med Hurtigruten til Antarktis. Turen starter med fly fra Oslo til Santiago eller Buenos Aires. Neste dag flyr man videre til ombordstigningshavnen og seiler dermed videre det antarktiske og chilenske farvann.

Turen består av 14 dagers cruise og to hotellovernattinger. På cruiset er tre måltider inkludert hver dag.

Hvis du vil bo i den fineste suiten på Hurtigruten koster eventyret i Antarktis 84.050 kroner per pers. Kan du nøye deg med en enkel innvendig tomannslugar kommer prisen ned i 55.150 kroner per pers.

Luksus i Dubai

Burj Al Arab er et av verdens mest spektakulære luksushoteller og allerede populært blant nyrike nordmenn. Hotellet består kun av suiter, 202 i tallet. Hver eneste suite går minst over to etasjer og har panoramavindu fra gulv til tak.

Hotellet er tidligere beskrevet som verdens eneste hotell med syv stjerner, men hvor disse stjernene kommer fra er usikkert. Burj Al Arab er bygget på en kunstig øy 280 meter fra stranden. Fasaden skal gi assosiasjoner til seilet på et arabisk skip.

Å overnatte på Burj Al Arab er ikke billig. For den enkleste suiten koster det over 10.000 kroner per natt for to personer.

Bli med på ekspedisjon
Det norske selskapet Hvitserk & Eventyrreiser har spesialisert seg på salg av ekspedisjonslignende ferier. Selskapet tilbyr lange turer til en rekke eksotiske steder blant annet Antarktis, Himalaya og Grønnland.

Den dyreste ekspedisjonen på Hvitserks prisliste går til verdens 6. høyeste fjell, Cho Oyu . Turen varer i 45 dager og koster hele 91.500 kroner per pers.

Turen starter i august i Kathmandu. På veien til fjellet stopper man ved en rekke baser for å bli akklimatisert.

Det er nemlig ingen enkel tur å bestige Cho Oyu. Klatreteknisk skal den være overkommelig for de aller fleste, men høydeproblematikken er en reel utfordring. Toppen av Cho Oyu ligger hele 8.201 meter over havet, og utsikten er fantastisk.

Landeveistur til Tibet
Kina har de siste årene åpnet seg opp som et storslått reisemål. Hvis du er ute etter en ekstra eksotisk opplevelse kan du legge turen til Tibet. Selskapet Kinareiser tilbyr pakketurer fra Beijing og helt frem til Tibet.

Turen var i 20 dager, og starter med reisen fra Beijing. Etter 783 kilometer med tog og1.055 kilometer med buss kommer man frem til pilegrimenes by Lhasa. Denne byen er utgangspunktet for reisen videre i Tibet – verdens tak.

Denne turen er først og fremst eksotisk. Du bor på turistklassehotell og alle måltider er inkludert. Prislappen er for tiden 31.110 kroner per person.

Eventyr på Maldivene

I mai 2005 åpnet luksushotellkjeden One & Only opp det som beskrives som det aller fineste hotellet på Maldivene. One & Only på Reethi Rah består av 130 rom og syv suiter. Hotellrommene er enten plassert på stranden eller på stylter over vann.

Hotellet er perfekt for bryllupsreise, men hvis du ikke er rik bør du sørge for å gifte deg til penger hvis du vil hit. En natt på et rom over vannet koster fra 8.000 kroner og oppover per pers. Men hvis du vil bo på One & Only på Reethi Rah trenger du ikke bare penger, du må også planlegge. Hyttene som står på stylter i vannet er særlig populære og det gjelder å være tidlig ute.

Hva er den feteste ferien du vet om? Fortell om dine opplevelser i Veggavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere