RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk inn 60 mill.

Questerre fikk inn rundt 60 millioner kroner i en aksjeutvidelse rettet mot et kanadisk syndikat.

Questerre fikk inn 57,8 millioner kroner i en rettet emisjon mot kanadiske investorer. Emisjonen ble fordelt på 10 millioner aksjer til en tegningskurs på 5,78 kroner.

NA24 - din næringslivsavis.

Et syndikat som ble ledet av tilrettelegger Dundee Securities tegnet seg for de 40 millioner kronene de hadde garantert og fikk i tillegg 17,4 millioner kroner gjennom en overtegnings emisjon. Syndikatet mottok samtidig warrents som gir dem mulighet til å tegne seg for ytterligere 291.270 aksjer til 5,78 kroner over 18 måneder.

Provenyet fra emisjonen skal brukes til finansiering av 10 til 15 letebrønner i sitt nye satsningsområde Westlock. Selskapet har nylig blant annet inngått en farm-in-avtale med Apacha Canada på en lisens i området.

Videre skal deler av provenyet gå til finansiering av en forventet letebrønn i St. Lawrence Lowlands i provinsen Quebec og på Vulcan-lisensen senere i år.

Emisjonen er forbehold kanadiske investorer, som får fullt skattefradrag for beløpet de blir tildelt i emisjonen. De kanadiske investorene som deltar i emisjonen får en skattefordel for beløpet de deltar med i emisjonen. Dette medfører at selskapet mister sin skattefordel, men har ingen betydning siden Questerre har store fremførbare underskudd.

Grunnen til dette er at kanadiske myndigheter har et insentivprogram som omfatter lete- og boreprogram på kanadisk jord. Emisjonen som er gjennomført på grunnlag av et slikt insentivprogram kan også brukes til lisenskjøp i kanadisk område.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere