RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk oljekontrakt på 4 milliarder

Sist oppdatert:
Endelig kan sjefene for kriserammede Stolt Offshore smile. Selskapet har sikret seg et gullkantet oppdrag i oljerike Angola.

Stolt Offshore, som har spesialisert seg på marine installasjonsjobber for oljeindustrien, er sammen med franske Technip tildelt en kontrakt på til sammen 5 milliarder kroner i forbindelse med utbyggingen av Plutonio-feltet i Angola. Stolt Offshores andel av kontrakten er 3,7 milliarder.

Det er BP som er oppdragsgiver for gigantprosjektet i Angola. Jobben omfatter blant annet installasjon av rørledninger, fleksible strømningsrør og styringssystemer for produksjonsutstyret på havbunnen. Stolt Offshore skal også bygge et riser-tårn sammen med det angolanske statsoljeselskapet Sonangol.

Plutonio-feltet ligger på mellom 1200 og 1500 meters havdyp i Blokk 18 utenfor kysten av Angola.

- Denne tildelingen, som er den største i vår historie, er en enestående bekreftelse på vår ledende posisjon når det gjelder installasjonstjenester på store havdyp, kommenterer Stolt Offhore-sjef Tom Ehret.

Stolt Offshore ha nylig vært gjennom en akutt krise etter å ha tapt store beløp over lang tid. Nå er situasjonen i ferd med å lysne, og aksjekursen steg over 7 prosent ved Oslo Børs i går.

Stolt Offshore er en del av shipping-imperiet til den norsk-amerikanske Stolt Nielsen-familien. Også søsterselskapet Stolt Nielsen har nylig vært gjennom en skikkelig hestekur.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere