RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Filmer og kopierer bankkortet ditt

Foto: Lise Strandlien (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Svindlere herjer blant Oslos minibanker. Ved hjelp av fiffige metoder kan bankkortet ditt kopieres og koden din filmes uten at du fatter mistanke.

Fem minibanker har blitt utsatt for den avanserte kortsvindelen i løpet av de siste tre ukene. Nå slår politiet og bankene alarm.

Metoden går ut på å lese av kortets magnetstripe ved hjelp av en såkalt skimmer, som deretter gjør det mulig å kopiere opp kortet. Monterning av et lite videokamera over minibanken gjør det samtidig mulig å filme PIN-koden, melder TV 2-nyhetene.

Hittil i år er over tretti kunder lurt. Norske banker har nå engasjert vaktmannskap til å patruljere mellom minibankene på jakt etter skjulte kameraer.

SI DIN MENING:
Er sikkerheten i minibanken god nok?
Ja
Nei
Vet ikke
Bruker ikke minibank

Se resultat
Kameraet var ikke større enn et lite rødt hode på størrelse med en knappenål og pekte rett ned mot tallene. Slike kameraer er vanligvis laget for å fokusere på 25-30 cm avstand.

Bankene understreker at det fortsatt er sikkert å bruke minibank, og eventuelle tap som følge av at konti blir tappet dekkes fullt ut av banken.

Sikkerhetssjef Arne Vestby i DnB sier til Aftenposten når det nå avdekkes ikke mindre enn fem tilfeller på tre uker bare i Oslo sentrum er dette et massivt og godt organisert anslag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere