RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Finansakrobater sykere enn de fleste

Foto: Jan Christian Grandre
Sist oppdatert:
Norske finansakrobater er sykere enn de fleste. Sykemeldinger i økokrim-saker begynner å bli et problem for politiet.

I går og i dag skulle T5PC-gründer Jim Wolden forsvart seg i en bedragerisak i Nedre Romerike Tingrett. Det gjør han ikke. Saken er utsatt til i juni, ettersom Wolden for tiden er syk og ikke i stand til å forsvare seg selv.

Men Wolden er ikke alene. Norske finansakrobater er tilsynelatende sykere enn de fleste, skriver Finansavisen. Ifølge Økokrim utsettes stadig flere rettssaker på grunn av de tiltaltes skrantende helse.

- Vi vet ikke hvordan dette er for landet som helhet, men i våre saker er problemstillingen stadig mer aktuell. Dette var ikke like vanlig tidligere, sier Økokrim-sjef Einar Høgetveit.

- I noen tilfeller er sykdommen reell, i andre tilfeller et spill. Men uansett hva grunnen er, påfører utsettelsene oss store ekstrakostnader, sier Høgetveit.

Mens det er en ulempe for Økokrim at sakene utsettes, er det tvert om en fordel for den tiltalte. Tidspunktet fra det straffbare forholdet ble begått til saken kommer opp i retten teller nemlig med når dommen skal felles.

Blant de kjente tiltalte som den siste tiden har slitt med helsen i økokrim-saker er Christer Tromsdal, Trond Krisoffersen, Peter Aksel Nielsen og Odd Gunnar Ramfløy. Og nå sist altså, Jim Wolden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere